Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Bart, Tom en Els Vandeperre, broers en zus, sportieve en gedreven veertigers.  Opgegroeid in Geel-Larum op de boerderij van onze ouders.  Met de driewieler, fiets en go-cart hebben we kilometers afgelegd tussen de koeien op het erf.  Ons eerste ritje zelf achter het stuur van de tractor hobbelend door de weide, hoe cool was dat.  Na school zo snel mogelijk de tractor op om mee maïs te hakselen.  Ruzie maken konden we als de beste, want wie mocht er vandaag mee met de vrachtwagen naar de boer of het slachthuis met onze pa? Spannend? Zeker, zelfs op de gekste uren midden in de nacht wilden wij per se mee: koeien of varkens laden, naar de vroegmarkt om vee te verhandelen, we wilden alles mee beleven, contacten met de andere veehandelaars…..als kleine pagadder, ons picknickzakje steeds bij, ons ma die was fier.

Studies

Onze middelbare school startten we in de ‘moderne’ richting.  Bart en Tom maakten nadien de keuze opleiding Slagerij-Traiteur, Els studeerde Accountancy.  Het leek vanzelfsprekend dat wij zouden verder zetten wat onze ouders hadden opgebouwd.  De studies in combinatie met onze ervaringen, werd de basis om de toenmalige ‘Vee- en Vleeshandel Vandeperre’ verder te zetten. Dat werd onze weg.

Vleesgroothandel

In 2002 bouwden wij ons eigen bedrijf in Olen, en namen het gedeelte ‘vleesgroothandel’ op ons.  Spannend.  Uitdagend.  De veehandel bleef, zelfs tot op heden, het toeverlaat van onze pa, om ons te voorzien van (h)eerlijk rundvlees.  Onze klanten waren slagers, supermarkten, vleesverwerkende bedrijven, tavernes, brasseries, frituren, …  Dag in dag uit gingen wij op zoek naar vlees van de beste kwaliteit, onderhandelde wij over correcte prijzen, beheersten wij het totale productieproces van elk lot vlees: van bij het binnen komen, versnijden, verwerken, verpakken tot leveren.  In elke stap werd gefocust op de wensen en noden van elke klant persoonlijk, steeds weer een uitdaging, een passie, een doel. 

Vleesweelde

Op een dag realiseerden we ons dat slagers uit het straatbeeld verdwenen, lokale supermarkten werden overgenomen door mega-ketens.  Waar was die authentieke, lokale buurtwinkel, waar mensen mekaar ontmoeten, een babbeltje doen, mekaar de laatste weetjes vertellen, de slager zijn ambacht uitoefent, klanten adviseert, op zoek gaat naar wat zij echt willen op hun bord? 

Een ‘mobiele’ slagerij, op de wekelijkse markt of op een standplaats in een dorpje waar de slager was verdwenen, dat is wat wij willen!  Een sociaal gebeuren, elke dag een andere locatie, andere mensen met hun verhaal, met hun wensen.  De passie om elke dag elke klant een lekkernij te bieden, de klant die van onze slagerij naar huis gaat met een gelukkig gevoel over een lekker product en er een heerlijke maaltijd of brooddoos mee bereidt. 

De jaren ervaring in de vleessector, met als basis onze jeugdjaren in de zaak van onze ouders, heeft ons gemaakt wie we nu zijn.  We durven te zeggen dat we ‘slager’ zijn in hart en nieren, de passie hebben om mensen vers, lekker, gezond en eerlijk vlees, kant-en-klare bereidingen en charcuterie te bieden.  We gaan op zoek naar nieuwigheden, maar de basis blijft een ‘basic’ product, een natuurlijk product, eventueel verfijnd met unieke kruidenmengelingen en/of marinades. Ambachtelijke charcuterie op basis van vers vlees op smaak gebracht met de fijnste specerijen.  Met de kant-en-klare bereidingen breiden we ons aanbod uit voor hen die minder graag kokkerellen of er de tijd niet voor vinden.

Onze thuis

Wij wonen in Larum, in Heultje, in Beringen.  Wij hebben elk een gezin, kinderen, huisdieren, een tuin.  Ze brengen ons rust, sfeer en gezelligheid.  Onze thuis. 

Actief, sportief, sociaal

Wij zijn 3 verschillende persoonlijkheden, ook heel gelijkaardig.  Wij zijn gek op sporten.  3 koersfietsen, 3 mountainbikes, 3 paar skies.  Wij houden van lekkere etentjes, van een fritje in de frituur, tot een diner in een mooi restaurant.  Tuinieren, tijd maken voor vrienden, gezelschapsspel met onze kids, een babbel met de buur, een terrasje in het dorp, een drink van iemand uit onze vriendengroep, een eetdag van de lokale vereniging. Zo belangrijk!

Wil jij onze passie ‘proeven’?  Leer ons samen met ons gedreven team nog beter kennen door een bezoekje te brengen op één van onze marktplaatsen en volg ons op facebook.  Vind je ons leuk?  Vertel het ons, maar ook je beste vriend of buur, of breng hem/haar mee, en geniet samen van onze lekkernijen.